Foto: Dieter Detz / Scanpix
Foto: Dieter Detz / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2012

Fynske frustrationer over anlægsloft

Anlægsloft bremser udviklingen i Kerteminde. Byggerierne af et prestigefyldt børnehjem og et nyt havneområde er i fare for at blive bremset. Pengene til projekterne er til stede, men kommunen kan blive tvunget til ikke at bruge dem
tekst Rudi Holm

I 2013 kan Kerteminde fejre 600 års jubilæum som købstad. Det skulle blandt andet festligholdes med indvielse af et splinternyt havneområde, der binder den gamle renæssancehavn bedre sammen med byen. Men byens borgmester Sonja Rasmussen (løsgænger) kommer næppe til at klippe snor over på havnen i forbindelse med jubilæet næste år. Årsagen: Regeringens anlægsloft på 15,5 milliarder kroner.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2012_DK 21_Bokse___Sonja-Rasmussen_263.jpg

Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen (løsgænger) mener, at anlægsloftet er kostbart for den fynske kommunes vækststrategi.

Paradoksalt nok står Kerteminde Kommune ikke og mangler pengene til projektet. De 23 millioner kroner ligger faktisk klar i form af fondsfinansiering fra Realdania. Anlægsloftet på 15,5 milliarder kroner skelner imidlertid ikke mellem kommunale og private kroner – og dermed bremses den lille fynske kommune.

Skriv hvad du søger