Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2012

Kronik: Næste generations velfærdsteknologi

I Roskilde Kommune er missionen at indføre velfærdsteknologi på hele social- og sundhedsområdet. Strategiens udgangspunkt er, at velfærdsteknologi er et vigtigt redskab til at håndtere de økonomiske og demografiske udfordringer, vi står over for
tekst Claus Larsen (S), formand for ældre- og omsorgsudvalget i Roskilde Kommune

Syv anbefalinger til kommuner, der vil bruge velfærdsteknologi. Dem kunne man læse i kronikken i Danske Kommuner nr. 4. Det er almene udsagn og anbefalinger, som man jo kun kan være enig i. I Roskilde Kommune har anbefalingerne været hverdag i lang tid, og det tror jeg, de er i en del kommuner. Jeg mener, vi er nået længere i Roskilde Kommune. Det vil jeg gerne dokumentere her.

Og så venter jeg spændt på, om Kommunaløkonomisk Forum næste gang vil tænke mere ud af boksen og forsøge at give et bud på næste generations udfordringer for kommunernes brug af velfærdsteknologi.

I Roskilde Kommune arbejder vi allerede i dag ud fra en klart defineret og politisk besluttet strategi om indførelse af velfærdsteknologi. Strategiens udgangspunkt er, at velfærdsteknologi er et vigtigt redskab til at håndtere de økonomiske og demografiske udfordringer, vi står over for. Missionen er at indføre velfærdsteknologi på hele social- og sundhedsområdet. Målet er tresidigt.

Skriv hvad du søger