Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2012

Personen frem for partiet

Birgit Jonassens situation i Herning Byråd er uændret, efter at hun forlod Dansk Folkeparti sidste år, for vælgerne stemte på hende og ikke på partiet, mener hun
tekst Mads Anker

– På et tidspunkt blev det nok. Men det var bestemt ikke nemt, for jeg har aldrig været med i andre partier. Det er jo ikke noget, man bare gør. Det var noget, jeg havde overvejet længe, forklarer Birgit Jonassen om sit exit fra Dansk Folkeparti.

Flygtninge- og indvandrerdebatten fyldte for meget for Birgit Jonassen, der efter at have været Dansk Folkepartis ansigt i Herning Byråd siden 2001 valgte at blive løsgænger 1. januar 2011.  Da Birgit Jonassen har været alene om at repræsentere Dansk Folkeparti i Herning Byråd, er de store forandringer ved at være løsgænger til at overse. Men hun kan godt savne fællesskabet og muligheden for at vende politiske spørgsmål med nogle partifæller.

– Jeg er på en måde stadig gruppeformand for mig selv. Så jeg mærker ikke nogen egentlig forskel, som jeg nok havde gjort, hvis jeg havde været medlem af en større gruppe.

Skriv hvad du søger