Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2011

Våbnet mod nomadefamilier er snart klar

Både ledelse og medarbejdere har store forventninger til DUBU-projektet, der snart rulles ud i 44 kommuner

Det er ikke kun Italiens hovedstad, der ikke blev bygget på én dag. Det er det nye it-system på udsatte børn- og ungeområdet sandt for dyden heller ikke. Siden 2003 har DUBU været på tegnebrættet, og først her ved årsskiftet er den første version af it-systemet klar til at blive rullet ud i de 44 kommuner, der har valgt at deltage i projektet.

Systemet skal med tidligere socialminister Benedikte Kiærs (K) ord være med til at forhindre, at sager som den fra Brønderslev gentager sig. Ikke mindst fordi man med DUBU får lettere ved foretage den mellemkommunale underretning, der har vist sig ganske essentiel, når børns misrøgt skal bremses.

– Det giver mere kvalitet i sagsbehandlingen, at den mellemkommunale underretning foregår med et enkelt tryk på en knap. Med systemet sætter vi strøm til papirarbejdet og sætter barnet i centrum, siger børne- og kulturdirektør Jørn Henriksen fra Esbjerg Kommune, der mener, at digitaliseringen samtidig vil betyde mere smidige arbejdsgange og dermed spare sagsbehandlerne for nogle af de mange minutter, der bruges på administration.

Skriv hvad du søger