Anne Grethe Mikkelsen: – Det er sjovt at blande sig, selv om det giver lidt lussinger indimellem.
Anne Grethe Mikkelsen: – Det er sjovt at blande sig, selv om det giver lidt lussinger indimellem.
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2011

Debattører siger nej tak til byrådet

Hverken Anne Grethe Mikkelsen fra Odense eller Claus Dahl Pedersen fra Sennels skal nyde noget af byrådsarbejdet. De får deres lyst styret ved at deltage i den lokale debat

Læserne af Fyens Stiftstidende kender hende som en, der har en mening om mangt og meget. Gennem flere år har hun jævnligt skrevet læserbreve om lokale forhold – senest om etableringen af et havnebad i Odense. Hendes frejdige pen på debatsiderne har givet så meget opmærksomhed, at hun blev indstillet til Årets Fynbo 2010 – en pris, der kåres af netop Fyens Stiftstidende.

Men alligevel har Anne Grethe Mikkelsen ikke overvejet at stille op til byrådet.

– Jeg ønsker at skabe debat. Det er sjovt at blande sig, selv om det giver lidt lussinger indimellem.
Og det gør det. Men det er ikke det, der afholder Anne Grethe Mikkelsen fra at stille op. Det er alderen.

– Det er jo altid spændende at engagere i noget man brænder for, men jeg er 62. Det var noget andet, hvis jeg var ung og stærk, siger hun.

Påvirker politikken udefra
Selv om Claus Dahl Pedersen er yngre, har han heller ikke overvejet at gå ind i kommunalpolitik. Da Thisted Kommune overvejede at svinge kniven over Sennels Skole, engagerede han sig i debatten i form af læserbreve i Nordjyske Stiftstidende, ligesom han stod for landsbyens opsøgende kontakt til den lokale presse.

– Politik er et utaknemligt erhverv, og jeg er ret så resultatorienteret, så min tålmodighed ville komme på en meget stor prøve. For selv om jeg er meget politisk interesseret, kan man jo også påvirke tingene udefra, siger Claus Dahl Pedersen.

Det lykkedes nemlig at få Thisted Byråd til at tage lukningsforslaget af bordet.

Når Claus Dahl Pedersen takker nej til at forsøge sig som lokalpolitiker, skyldes det først og fremmest mangel på tid.

– Jeg mener ikke det er foreneligt med at være selvstændig erhvervsdrivende – i hvert fald ikke når man er der, hvor jeg er med mit firma. Det kan være, det ser anderledes ud, når det hele er lidt mere stabilt, forklarer Claus Dahl Pedersen.

Han har i et par år drevet Dahl Engineering, der specialiserer sig i sikkerhedsudstyr til biler. <

Skriv hvad du søger