”Som højtlønnet direktør må man kunne tåle, at tingene bliver undersøgt. Man må ikke presse en borgmester til at afstå fra at få forholdene i kommunen undersøgt" siger Henning Jensen Nyhuus (S), borgmester i Randers
”Som højtlønnet direktør må man kunne tåle, at tingene bliver undersøgt. Man må ikke presse en borgmester til at afstå fra at få forholdene i kommunen undersøgt" siger Henning Jensen Nyhuus (S), borgmester i Randers
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 37 / 2010

Direktører: Kultur af mistillid i Randers

De afgående direktører i Randers Kommune kritiserer usundt samarbejdsklima. Nu er roen genoprettet, siger borgmesteren

Undersøgelsen af KMD-sagen i Randers har skabt splid mellem kommunens topledelse og borgmester Henning Jensen Nyhuus (S). Sådan lyder det fra to afgående og en tidligere direktør, der kritiserer borgmesteren for at have skabt et usundt samarbejdsklima. Direktørerne er i særlig grad utilfredse med KL’s undersøgelse af KMD-sagen, som har resulteret i næser til kommunaldirektøren og vicekommunaldirektøren.

– Sagen involverer ikke mig personligt, men den har skabt nogle forhold, som betyder, at jeg ikke kan blive i Randers Kommune. Der har sneget sig en kultur af mistillid ind i kommunen, siger afgående børne- og skoledirektør Søren Kjær til Danske Kommuner.

Afgående vicekommunaldirektør Klaus Christiansen og tidligere teknikdirektør Pernille Blach Hansen bekræfter begge, at mistillid præger samarbejdet mellem forvaltning og borgmester.

Kritikken kommer efter et par omtumlede uger i Randers Kommunes øverste ledelse. Først meddelte kommunen, at man skærer ned fra syv til fem medlemmer af direktionen, hvorefter Søren Kjær og Klaus Christiansen med få dages mellemrum fik nye job i henholdsvis Rebild og Viborg.

Men nu er roen genoprettet, lyder det fra Henning Jensen Nyhuus, der afviser direktørernes kritik af samarbejdsklimaet efter KMD-sagen.

– Jeg har drøftet sagen med kommunaldirektøren (Bent Peter Larsen, red.), og vi er enige om, at den er slut. Der er ikke mere at diskutere, fastslår borgmesteren over for Danske Kommuner.

– Søren Kjær, Klaus Christiansen og tidligere teknikdirektør Pernille Blach Hansen har direkte eller indirekte sagt, at KL-juristernes undersøgelse af KMD-sagen har skabt en kultur af mistillid i kommunen. Hvad er din kommentar til det?

– Som højtlønnet direktør må man kunne tåle, at tingene bliver undersøgt. Man må ikke presse en borgmester til at afstå fra at få forholdene i kommunen undersøgt, fastslår Henning Jensen Nyhuus.

Glad for afsked
Den mest åbenmundede kritiker har været børne- og skoledirektør Søren Kjær, som har fået nyt job i Rebild Kommune. Borgmesteren er ikke utilfreds med, at han nu forlader Randers.

– Jeg er rigtig glad for, at Søren Kjær har fået andet arbejde. Han blev tilbudt en ny stilling som direktør for miljø og teknik samt kultur. Dette job sagde han ja til for dagen efter at meddele, at han havde fået nyt job i Rebild.

– Samtidig er jeg glad for, at vores skolechef nu vender tilbage efter en langtidssygemelding, og at en ny direktør for området er udnævnt (Lars Keld Hansen, red.). Så kan vi komme i gang med at få udviklet folkeskolerne, lyder det fra Henning Jensen Nyhuus. <

Skriv hvad du søger