Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 35 / 2010

Randers-direktion fra plus til minus

Onsdag havde Randers Kommune en direktør for meget. Men allerede fredag havde kommunen en direktør for lidt

Nu handler det om at følge godt med. Den følgende artikel er et forsøg på at beskrive sidste uges begivenheder på Randers Rådhus’ direktionsgang. Det er en kompliceret sag, så koncentration er påkrævet.

Onsdag offentliggjorde Randers Kommune sin nye ledelsesstruktur, der skal spare kommunen for syv millioner kroner i 2011 og derefter 14 millioner kroner årligt.

I den nye struktur går man fra syv til fem direktører. Stillingen som vicekommunaldirektør nedlægges, mens man fusionerer direktørposten kultur og borgerservice med teknik og miljø.

Rokade i direktionen
Stillingen som direktør for teknik og miljø har været ledig, siden Pernille Blach Hansen forlod kommunen ved udgangen af oktober, så her er der ingen problemer.

Til gengæld betyder den nye struktur et farvel til vicekommunaldirektør Klaus Christiansen, men først når hans åremålskontrakt udløber i midten af 2012.

Randers Kommune benyttede også lejligheden til at rokere rundt blandt de tilbageværende direktører. Kulturdirektør Lars Keld Hansen blev udnævnt til børne- og skoledirektør, mens børne- og skoledirektør Søren Kjær fik ansvaret for den nye forvaltning for kultur, miljø og teknik.

Vicedirektør til Viborg
Det var onsdag. Torsdag ændrede situationen sig.

Her meddelte Viborg Kommune, at man havde ansat Klaus Christiansen som ny økonomidirektør i stedet for Ole Henriksen, der går på pension ved årsskiftet.

Dermed slap Randers af med en overflødig direktør og sparede halvandet års løn. Alt var fryd og gammen.

Fra plus til minus
Det var torsdag. Fredag ændrede situationen sig.

Her kunne Nordjyske Stiftstidende berette, at Randers’ nyudnævnte kultur-, miljø- og teknikdirektør, Søren Kjær, var blevet ansat som direktør i Rebild Kommune med ansvar for blandt andet børn og unge.

Randers Kommune gik dermed fra plus til minus på bare to dage. Mens direktørkabalerne er gået op i Viborg og Rebild, må Randers nu indlede jagten på en ny direktør for kultur, miljø og teknik.

Tak for opmærksomheden. <

Skriv hvad du søger