Anders G. Christensen (V), KKR Midtjylland. Foto: Thomas Søndergaard
Anders G. Christensen (V), KKR Midtjylland. Foto: Thomas Søndergaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 32 / 2010

Vinder af den regionale dagsorden

Jeg håber på, at ved slutningen af denne valgperiode er alle klar på, at KKR er det forum, hvor man skaber og håndterer de fælleskommunale regionale dagsordener, så vi får mest muligt ud af den indsats, vi gør på de forskellige områder, siger Anders G. Christensen
tekst Tom Ekeroth

Godt fra start
Danske Kommuner har bedt formændene for de fem kommunekontaktråd (KKR) om at give en status på KKR i denne valgperiode:

 1. Hvordan er KKR kommet fra start i denne valgperiode?
   
 2. Hvordan vurderer de KKR’s aktuelle situation efter det første godt halve år? Hvad er nået, og hvad skal der arbejdes videre med i den kommende tid?
   
 3. Hvordan er samarbejdet med andre regionale aktører ?
   
 4. Hvordan er samspillet med kommunalbestyrelserne?
   
 5. Hvad ser de som den største udfordring for KKR – aktuelt og på sigt?
   
 6. Hvad ser de som deres egen særlige udfordring som formænd for KKR?
   
 7. Hvad er deres vision for KKR-arbejdet i denne valgperiode?
   
 8. Hvor skal KKR være ved valgperiodens slutning?

Anders G. Christensen (V), KKR Midtjylland

1. – Jeg synes, KKR Midtjylland er kommet godt fra start. Det har været en noget mere koncentreret start end i sidste valgperiode, hvor opgaverne kom sådan lidt pø om pø over perioden. Denne gang var det hele Knorr-terningen, der skulle tages på en gang.

2. – Frem for alt har vi fået alle konstitueringerne på plads. Det første lille års tid er gået meget med at få den politiske organisation på plads, men den har også været en række politiske sager, som vi har arbejdet med: Hele rammeaftalen har fyldt og fylder meget. Også det at vi skal overtage væksthusene og levere resultatkontrakter fylder meget.

3. – Samarbejdet i den midtjyske region fungerer godt. Der er en god dialog. Det er klart, at de positioner og indgangsvinkler, man har, kæmper man jo for, men der en god tilgang til for eksempel det specialiserede område, som vi skal overtage. Der er ikke noget med, at man siger "det må I så selv finde ud af". Der skal også være en god dialog om opgaverne, for det betyder jo meget for en lang række borgere. Men alle er resultatorienterede.

4. – Vi har et godt samspil med kommunalbestyrelserne i den midtjyske region. Der er kommet en meget større bevidsthed om de regionale opgaver. Vi er rundt på roadshows som i sidste periode, men vi bliver udfordret meget mere på vores holdninger. Men der er også flere og flere aktører, som er interesserede i, hvad det er KKR går og laver.

5.+7. – Den største udfordring lige nu er det specialiserede område. Det at få organiseret den sekretariatsbetjening, der skal til, for at vi kan lave de sociale rammeaftaler og få det til at fungere, er en meget stor udfordring. Det er en opgave, som jeg er meget opmærksom på, at vi får løst. Det andet er hele overtagelsen af væksthuset, og at vi fortsætter det gode arbejde til gavn for erhvervsudviklingen i det midtjyske. På den lidt længere bane bliver det en udfordring at finde frem til, hvordan vi får organiseret den kollektive trafik bedst muligt, og at vi i kommunerne får lidt bedre greb om uddannelsesområdet. Men der venter flere udfordringer – hvad sker der for eksempel med erhvervsakademierne, med alle de merkantile uddannelser og med alle velfærdsuddannelserne. Det skal vi også have fokus på.

6.+8. – Jeg håber på, at ved slutningen af denne valgperiode er alle klar på, at KKR er det forum, hvor man skaber og håndterer de fælleskommunale regionale dagsordener, så vi får mest muligt ud af den indsats, vi gør på de forskellige områder til gavn for borgerne i den midtjyske region. Man kan sammenligne det med amerikansk fodbold. Ikke fordi det er et slagsmål, selv om der da engang imellem er lidt infight. Men der er brug for nogle, der kan løbe hurtigt, og nogle der kan sparke. Og det at få hele holdet til at fungere sammen, så vi rykker frem på den regionalpolitiske bane yard for yard, at vi bruger de forskellige kompetencer, administrative som politiske, det ser jeg som min største formandsudfordring. Så vi vinder – ikke mesterskabet – men den regionale dagsorden for borgerne i den midtjyske region. <

Skriv hvad du søger