Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2010

Selvransagelse efter sager om bestikkelse

En række kommuner strammer op, efter flere topembedsmænd er blevet beskyldt for bestikkelse, fordi de har været til Madonna-koncert og på golfture betalt af it-leverandører. Hver femte indfører nu egne regler for modtagelse af invitationer, mens andre skærper eksisterende retningslinjer. Flere vil fremover helt afholde sig fra at tage imod noget overhovedet, viser en undersøgelse foretaget af Danske Kommuner

Flere kommunaldirektører og borgmestre har de seneste måneder kunnet se sig selv på forsiden med beskyldninger om bestikkelse, fordi de har været til rockkoncerter betalt af private leverandører. Det er især golfturneringer og en Madonna-koncert betalt af it-leverandøren KMD, som har affødt en stribe artikler i først og fremmest B.T. og Computerworld.

I marts afviste KL og KOMDIR, at der skulle være tale om bestikkelse, fordi en kommunaldirektør tager til koncerter eller på golfture betalt af private leverandører. Men samtidig indskærpede organisationerne "Vejledning for god adfærd i det offentlige". KL og KOMDIR opfordrer til, at man undlader at tage imod invitationer til rockkoncerter og fodboldkampe, hvis man er kommunalt ansat.

Debatten har påvirket
En undersøgelse blandt kommunaldirektører og it-chefer foretaget af Danske Kommuner viser blandt andet, at mediernes opmærksomhed på koncerter og fodboldkampe har medført, at flere nu automatisk vil takke nej, hvis de bliver inviteret med til faglige arrangementer. En af dem, der er blevet hængt ud med korruptionsbeskyldninger, siger til Danske Kommuner, at sagen har gjort, at han for fremtiden ikke vil tage imod så meget som en reklamekuglepen.

Skriv hvad du søger