Foto: Lars Horn
Foto: Lars Horn
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2010

SF stiller med tre kvinder

tekst Sidsel Boye

Efter fire år som ene SF’er i KL’s bestyrelse er Jane Findahl (t.h.) åbenlyst begejstret over at have fået forstærkning i gruppen i form af Mette Touborg (i midten), borgmester i Lejre, og Stina Willumsen (t.v.), rådmand i Odense. SF blev på grund af sit gode valgresultat den store vinder ved fordelingen af bestyrelsespladser i KL, og den indflydelse skal bruges til nytænkning.

– Aftalesystemet virker lidt slidt, og vi er nødt til at lave et nyt partnerskab mellem landspolitikerne og kommunerne. Det kan ikke nytte, at regeringen fortsætter med at kaste med mudder ved den mindste fejl, eller at vi i kommunerne siger øvbøv, hvor er de andre dumme. Borgerne forventer, at politikerne står sammen i stedet for at skændes, når dagsordenen er krisehåndtering, siger Jane Findahl, Fredericia.

Rådmand Stina Willumsen mener, at udfordringen er at få regeringen og kommunerne i fællesskab til at finde en løsning.

– Jeg er optaget af en eneste ting, og det er, at vi skal gøre det bedst mulige for borgerne, og de forventer, at vi samarbejder. De ønsker ikke konfrontationer midt i krisetider, siger hun.

Borgmester Mette Touborg glæder sig til, at diskussionen om økonomiaftalen kommer ind i en mere fremadskuende fase.

– Vi skal ikke sidde og kaste bolde frem og tilbage mellem hinanden. Det vil være optimalt, hvis vi kan få et nyt partnerskab, hvor alle løfter sammen og ikke skyder ansvaret frem og tilbage, siger hun. <

Skriv hvad du søger