Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2010

Her er KL’s bestyrelse

tekst Tom Ekeroth

Socialdemokraterne

Jan Trøjborg: Den nye formand for KL er 54 år. Uddannet ingeniør. Han har haft flere ministerposter, men havde allerede som helt ung siddet i byrådet i Horsens, inden han blev folketingsmedlem. Trøjborg "vendte hjem" og blev borgmester. Medlem af KL’s bestyrelse fra 2006.

Anker Boye: Gik direkte fra LO-formandsposten til borgmesterposten i 1994 med et rekord-stort antal personlige stemmer. Formand for KL fra 1998 til 2002 og næstformand i den seneste periode. Den 60-årige Anker Boye var rådmand i Odense 2006 til 2010 og er nu atter borgmester i Odense.

Erik Nielsen: Medlem af kommunalbestyrelsen i Rødovre i 1990 og borgmester fire år senere. Den 56-årige Erik Nielsen er udlært maskinarbejder og har siden været leder af et beskæftigelsescenter. Tidligere FKKA-formand og medlem af KL’s bestyrelse fra 2006.

LÆS OGSÅ KL overgår til virtuelle konferencer resten af året

Frank Jensen: Ny i bestyrelsen. Den 48-årige tidligere justitsminister havde efter at have tabt formandskampen mod Helle Thorning-Schmidt meldt sig ud af politik til fordel for et direktørjob i den private sektor, men fik et sikkert comeback som overborgmester i København. Frank Jensen var folketingsmedlem fra 1987 til 2006, hvor han ikke genopstillede. Han var først forskningsminister og siden justitsminister i Nyrup-regeringen.

Nicolai Wammen: Den 39-årige borgmester i Århus blev valgt til byrådet første gang i perioden 1997-2001, derefter var han medlem af Folketinget. Wammen, der er cand.scient pol., vendte tilbage til byrådet efter fire år og genvandt borgmesterposten for Socialdemokraterne. Medlem af KL’s bestyrelse fra 2006, samt næstformand i KKR Midtjylland i sidste periode.

Lis Tribler: Ny i bestyrelsen. Har været medlem af byrådet i Slagelse siden 1990. Den 58-årige tidligere viceskoleinspektør blev borgmester i 1998 og bevarede posten efter sammenlægningen.

Venstre 

LÆS OGSÅ Trods aflyst topmøde: KL-regnskab godkendt digitalt

Erik Fabrin: Formand for KL i sidste periode, næstformand i denne. Erik Fabrin blev indvalgt i kommunalbestyrelsen i Søllerød i 1974. I 1986 blev han borgmester i den tidligere konservative kommune. Den 68-årige Fabrin fortsatte som borgmester i Rudersdal. Han har været medlem af KL’s bestyrelse siden 1994.

Lars Krarup: Den 37-årige Lars Krarup blev en af det seneste valgs store stemmeslugere. Han kom første gang i byrådet i Herning i 1998. Fire år senere afløste han Helge Sander som borgmester. Lars Krarup blev medlem af KL’s bestyrelse i 2006.

Johnny Søtrup: Oprindelig læreruddannet og senere VUC-forstander. Blev valgt ind i byrådet i Esbjerg i 1994 og blev borgmester med det samme. Den 60-årige Johnny Søtrup har siden holdt posten i det, der engang var en solid socialdemokratisk højborg. Johnny Søtrup har været medlem af KL’s bestyrelse siden 2002.

Martin Damm: Ny borgmester i Kalundborg og nyt medlem af KL’s bestyrelse. Den 47-årige Martin Damm blev valgt ind i sidste periode og overtog efter det seneste valg posten i kommunen, der tidligere har haft SF- og socialdemokratiske borgmestre. Kommer fra et job som campuschef på SDU.

LÆS OGSÅ Efter nye retningslinjer: KL aflyser topmøde

Anny Winther: Den 58-årige Rebild-borgmester er ny i KL’s bestyrelse. Hun var i sidste periode næstformand i KKR Nordjylland og har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1990. I 1998 skiftede hun fra jobbet som regnskabschef til borgmesterposten i den daværende Støvring Kommune og blev siden borgmester i sammenlægningskommunen Rebild.

De konservative

Michael Ziegler: Den 41-årige Michael Ziegler kom i byrådet som 21-årig og fik borgmesterposten i Høje-Taastrup ved valget i 2005. Blev medlem af KL’s bestyrelse som afløser for Mads Lebech, der forlod posten som Frederiksbergs borgmester i 2009. Michael Ziegler er uddannet civilingeniør.

Jan Boye: Den tidligere amtsborgmester i Fyns Amt i perioden 2002 til 2006 blev borgmester i Odense fra 2006. Jan Boye, der er læge, er nu rådmand i Odense. Han blev medlem af KL’s bestyrelse i 2006.

LÆS OGSÅ Fusionsmuligheder undersøges ikke

SF 

Jane Findahl: Den 55-årige Jane Findahl er medlem af byrådet i Fredericia. Hun blev valgt første gang i 1985, trådte ud i perioden 1998 til 2003, hvor hun var næstformand i SF. Jane Findahl, der er uddannet socialrådgiver, underviser på Den Sociale Højskole i Esbjerg. Hun er medlem af SF’s hovedbestyrelse og kom i KL’s bestyrelse i 2005 som afløser for den tidligere Vejle-borgmester Flemming Christensen.

Mette Touborg: Blev medlem af kommunalbestyrelsen i Lejre ved valget i 2005. Den 36-årige Mette Touborg blev borgmester i den tidligere Venstre-højborg efter valget 2009. Mette Touborg er uddannet sygeplejerske og har været medlem af Dansk Sygeplejeråds bestyrelse.

Stina Willumsen: Stina Willumsen er 32 og fra denne periode rådmand i Odense, børn- og ungeforvaltningen. Stina Willumsen har været medlem af byrådet i Odense Kommune siden 2002.

LÆS OGSÅ Farvel til bananen – goddag balance
FOR ABONNENTER

Dansk Folkeparti

Poul Nødgaard: Den 73-årige medstifter af Dansk Folkeparti har siddet i Ringsted Byråd siden 1990. Han er oprindelig kommunalt uddannet og var i perioden 1959 til 1970 kæmner (kommunaldirektør) i Sigersted Kommune. <

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Her er KL’s bestyrelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger