Thomas Banke (V) (tv.), Fredericia Kommune. Landets yngste nyvalgte borgmester. Foto: Hung Tien Vu
Thomas Banke (V) (tv.), Fredericia Kommune. Landets yngste nyvalgte borgmester. Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2010

Fæstningsdreng i spidsen for Fredericia

Landets yngste nyvalgte borgmester improviserede over en A5-side med noter, da han holdt velkomsttale for kommunens ansatte, der interesseret lyttede til den nye førstemands ord

Ved rådhusets bagindgang ved Danmarksstræde tænder han piben. De spidse lædersko tripper frem og tilbage, mens daggammel sne sætter sig på snuderne. Siden nytårsskiftet har en pibe og Mac Barens Dark Twist erstattet cigaretterne. Formålet er at nedsætte nikotinforbruget.

Klokken er ni, og Thomas Banke (V) har netop holdt velkomsttale for de ansatte på Fredericia Rådhus. Som 48 andre er han nyvalgt borgmester.

– Der kom et nyt flertal den 17. november, og det er første gang i rigtig mange årtier, at der har stået en blå person her og holdt en velkomsttale for jer. Mange af jer har været her i mange flere år end jeg. Hvis jeg havde inviteret folkeskolelærerne og institutionspersonalet i dag, så havde nogle af dem sikkert kunnet sige, at de har passet mig i daginstitution og undervist mig i folkeskolen. Måske havde en enkelt også kunnet sige, at de har haft med mig at gøre i SFO’en – og undskyld for det.

Skriv hvad du søger