Jannich Petersen (V), tidligere borgmester i Gribskov Kommune. Foto: Thomas Lekfeldt / Polfoto
Jannich Petersen (V), tidligere borgmester i Gribskov Kommune. Foto: Thomas Lekfeldt / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2010

En hel kolossal overraskelse

Jannich Petersen (V) blev taget på sengen, da den allierede byrådskollega gennem tyve år Jan Ferdinandsen (K) pludselig afsluttede forholdet og skiftede side. Ferdinandsen tog borgmesterposten med sig over til de nye samarbejdspartnere på venstrefløjen. En alliance der næppe vil fejre fireårsdag, spår Petersen

I Gribskov Kommune er den borgerlige familie gået i opløsning og nærmest lidt i koma. Sådan lyder det fra Venstre-borgmester fra 1990-2010 Jannich Petersen, efter at partiets absolutte flertal er brudt og den politiske ven gennem 20 år fra søsterpartiet Konservative har udnyttet en flertalsmulighed udenom Venstre, samlet det resterende byråd bag sig og nu står i spidsen for den Nordsjællandske kommune.

– Det svarer til, tror jeg, at der kommer en ægtefælle hjem og siger: "Ved du hvad, jeg har fundet en anden, og jeg rejser faktisk allerede i aften." Det var en hel kolossal overraskelse, siger ex-borgmesteren.

– Især fordi den person, som overtager borgmesterjobbet, har været en af mine nærmeste allierede. En god politisk ven i mere end 20 år. Vores samarbejde startede i slutningen af 1980’erne. Vi har arbejdet ubrydeligt sammen i fem valgperioder, først i det gamle Græsted-Gilleleje Kommune og senest i Gribskov, hvor K var et en-mandsparti, og hvor Venstre siden 1994 har haft rent flertal.

Skriv hvad du søger