Conny Trøjborg Krogh. Foto: Mikael Rieck
Conny Trøjborg Krogh. Foto: Mikael Rieck
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2009

SF’er i kamp for tidligere partifæller

Den tidligere socialdemokrat Conny Trøjborg Krogh stiller nu op for SF. Hun kan komme til at sidde med nøglen til borgmesterposten på valgnatten i Høje-Taastrup
tekst Rudi Holm

To gange forsøgte hun at blive Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Høje-Taastrup Kommune. Men begge gange forgæves. Ved dette valg er Conny Trøjborg Krogh i stedet at finde på SF’s liste.

– Min indflydelse hos Socialdemokraterne forsvandt, da jeg ikke blev borgmesterkandidat. Og da partiet på den landspolitiske scene bevægede sig mere over mod den borgerlige fløj, mens SF flyttede sig i den retning, hvor jeg befandt mig, var det helt naturligt at foretage det partiskifte, fortæller Conny Trøjborg Krogh.

SF i Høje-Taastrup har op til dette valg indgået valgforbund med Socialdemokraterne og Enhedslisten, og i aftalen ligger, at det parti, der får flest mandater, skal have borgmesterposten. I det nuværende byråd har SF to mandater og Socialdemokraterne otte (ni – før Conny Trøjborg Krogh skiftede til SF), så selv om SF på landsplan er spået en pæn fremgang, synes der at være lang vej til en borgmesterpost. Det erkender Conny Trøjborg Krogh da også:

Skriv hvad du søger