Høje-Taastrup Station by-night. Foto: Jan Lykke
Høje-Taastrup Station by-night. Foto: Jan Lykke
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2009

Det svinger i Høje-Taastrup

Der er lagt op til en sand valggyser i Høje-Taastrup. Få stemmer kan afgøre, hvem der bliver borgmester. Kommunen på den københavnske vestegn er kendt som en af dem, hvor magten ofte skifter hænder. Og for landspolitikerne er valgresultatet her også interessant
tekst Rudi Holm

For flere hundrede år siden blev alfarvej mellem København og Roskilde anlagt midt på bøndernes marker i Høje-Taastrup. Senere blev strækningen til Roskildevej og det trafikale knudepunkt i Taastrup Klovtofte-krydset berygtet for at være det sted i landet, hvor køer ikke var noget, der gik på markerne. I dag trækker motorveje, hovedlandeveje og jernbanelinjer dybe spor på kryds og tværs af Høje-Taastrup – og et mylder af mennesker pendler dagligt igennem kommunen.

En meget stor del har også deres virke i Høje-Taastrup. Kommunens centrale placering i forhold til hovedstaden og øst-vest trafikken har nemlig fået mange store virksomheder til at placere sig her. Ikke mindst shopping-mekkaer som City 2 og Ikea er kendt, elsket og hadet af mange.

Høje-Taastrup har således fået markeret sig som en dynamisk, aktiv og moderne kommune – og kun meget lidt afslører i dag dens landsbyhistorie.

Skriv hvad du søger