Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 27 / 2009

Valganalyse: Højborgene holder

Hovedstadsregionen er domineret af mange højborge, både socialdemokratiske og borgerlige. Få af dem er reelt i spil, men valgkampen i nogle af de sammenlagte kommuner som Furesø og Egedal bliver hård
tekst Tom Ekeroth

Albertslund: Kommunens borgmester gennem 31 år Finn Aaberg (S) har besluttet sig til at stoppe, men der er intet, der tyder på et magtskifte i kommunen, der i 60’erne var landets mest eksperimenterende. Så alt peger på den socialdemokratiske spidskandidat Steen Christiansen som borgmester.

Allerød: Erik Lund (K) efterfulgte sidste år Eva Nejstgaard som borgmester. Byrådet i Allerød har to lokallister, fem af partierne er repræsenteret. Venstre er største parti, men to medlemmer sprang fra de konservative, som har haft borgmesterposten siden 1994. Men forud var gået 24 års Venstre-styre, og muligheden for et skift er til stede.

Ballerup: Næste år har borgmester Ove E. Dalsgaard siddet i byrådet i Ballerup i 40 år, og siden 1981 har han været borgmester. Det er han også efter kommunalvalget, for Ballerup Kommune er en af de sikreste socialdemokratiske højborge på den københavnske vestegn.

Skriv hvad du søger