Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, Københavns Kommune
Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, Københavns Kommune
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2009

Min valgkamp

"Min valgkamp" er en ny klumme, der sætter fokus på lokale politikeres personlige valgkamp op til selve valget. I denne uge fortæller Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti om sine strategier, der byder på politisk engagement og måske lidt fritidsaktiviteter ved siden af

– Hvad er det første, du har tænkt dig at gøre, hvis du får et tilfredsstillende valg?

– Det første, jeg har tænkt mig at gøre, er at indtage borgmesterkontoret og få sat en anden dagsorden end den, der er for tiden. Bagefter kunne det tænkes, at jeg tog mig en tur på motorcyklen. Jeg elsker at mærke den frihed, der er forbundet med at køre ude i naturen og mærke luften under en.

– Hvad vil du ændre i kommunalpolitik?

– Jeg lægger især vægt på, at vi skal have en sund ældrepolitik og en tryg by. Københavns Kommune har ikke gjort nok for at sætte tidligt ind med forebyggende arbejde blandt de unge kriminelle. Det kræver mere SSP-arbejde, bedre kontakt til forældrene og en bedre integration. Vi skal have tidligere fat i de unge og have integreret dem langt bedre.  

– Hvilke konkrete metoder bruger du til din valgkamp? - Deler du rundstykker ud, eller spiser du dem selv til morgenmad?

– Jeg har fået lavet plakater af mig selv, og så har jeg fået trykt nogle fællesbrochurer med partiet. Derudover har vi lavet nogle lokale brochurer, fordi vi er meget lokalt forankret i forskellige bydele her i kommunen.

– Hvad er dit stærkeste kort i valgkampen?

– Mit stærkeste kort er, at jeg er gruppeformand og har en god kontakt med journalisterne.

– Hvordan får du energi til din valgkamp? 

– Jeg kan lide at være med til at gøre en forskel. Jo større DF bliver, jo nemmere er det at få vores sager igennem. Det driver mig til at gøre mit bedste hver dag. Det er ikke ligegyldigt, om det er en SF´er, eller en med mine politiske holdninger, som bliver valgt. Det har stor betydning for den enkelte borger og kommunens udvikling.

– Hvem eller hvad kan få dit sind i kog?

– Der har for nyligt været den her sag med en moske, der skal bygges i København. Det er jeg stærkt imod, og det kan bringe mit sind i kog, når antidemokratiske og stærkt troende kan få deres symboler sat op i det danske samfund på den måde.

– Hvem eller hvad er din største støtte ved den kommende valgkamp?

– Min største støtte er familien. Det betyder utrolig meget, at man har opbakning med hjemmefra, når man går på arbejde.

– Hvornår er du tilfreds med dit arbejde?

– Jeg er tilfreds, når der sker synlige ændringer. Vi var med til at indføre, at beboerne på plejehjem kan holde flere aktiviteter på plejehjemmene som foredrag, musik og sang, og det betyder utroligt meget i deres hverdag. Det er bare en lille sag, men når der er flere af dem, er det tilfredsstillende at føle, at man rykker ved noget, der berører folk. <

Skriv hvad du søger