Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25 / 2009

Forventninger til valget

”Jeg tror, det bliver en blandet valgkamp med stor forskel i indholdet fra kommune til kommune. Men de klassiske velfærdsområder som børnepasning og ældrepleje vil uden tvivl blive centralt i de fleste kommuner.  Holdningerne vil blive trukket stærkt op i de forskellige kommuner. Man begynder fx at kunne se i København, at man gør sine holdninger meget klare, og det synes jeg er positivt. København har en særlig prioritet for partiet ved det kommende valg, og derudover vil vi mobilisere sofavælgerne i kommunerne.”
Lars Midtby, partisekretær (S)
”Vi udbyder kurser i blandt andet pressehåndtering og god kommunikation for vores kandidater ved valget. Vi har også startet en kampagne med vores spidskandidater i Århus, København, Århus og Odense. som hedder Danmarksturnéen De kommer til at turnere land og rige rundt, og så har vi meget præcise aftaler om, hvordan samarbejdet mellem vores folketingspolitikere skal optræde med vores lokale kandidater.”
Claus Perregaard, kommunikations- og pressechef (SF)
”Vi tilbyder kurser i alt fra taleteknik til læserbrevskrivning for kandidaterne. Især to aspekter spiller en central rolle for partiet i denne valgkamp. Det drejer sig om at komme tilbage i de større danske byer, hvor vi tidligere har stået stærkt, og hvor der en betydelig konservativ base, som det er vores mål at få aktiveret. Og så drejer det sig om at få minimeret antallet af hvide pletter, som vi kalder byråd uden Konservative repræsentation.
Af valget forventer vi, at S og folkesocialisterne vil køre et tæt sammenspil for at give illusionen om, at der er tale om et fasttømret makkerpar, som ønsker at gøre den lokale valgkamp til et nationalt spørgsmål. Det er en diskussion, vi selvfølgelig meget gerne vil tage med oppositionen. Det vigtigste for os er dog, at der bliver sat fokus på lokale vælgeres lokale problemer. På den måde kommer vi længst. ”
Morten Bangsgaard, generalsekretær (K)
”Det er vigtigt at holde fast i, at det her er et kommunalt valg, dvs. det er ude lokalt, at det afgøres. Nogle steder er det fredeligt, og andre steder vil der blive gået til makronerne. Men det er lokalt, og folk vælger selv, hvem der skal lede deres kommune. Det er jo netop ikke et landspolitisk opgør. Vi har samme service over for alle kommuner og områder.”
Jens Skipper Rasmussen, partisekretær (V)
  ”Vi er i høj grad med på forberedelsespunkterne til valget, hvor vi blandt andet udgiver en kommunalpolitisk valghåndbog, som indeholder en bred liste af temaer, vi giver råd inden for. Det kan for eksempel være inden for mediebrug og pressehåndtering. Derudover holder vi nogle kurser og har selvfølgelig tilbud om valgplakater og andet, der har relevans for en kommunalpolitisk kandidat. Vi håber på, at der bliver rum til at tale om regulær politik ved valget i stedet for kun at tale om borgmesteropgør.”
Jesper Gronenberg, sekretariatschef for Det Radikale Venstre
”Der vil løbende komme informationer ud til vores kandidater via vores pressetjeneste, og så vil vi måske sende vores informationer ud, ligesom vi gjorde det under folketingsvalget, via sms eller distributionslister. Vi skal ud til vælgermøder og stå på gader og torve for at nå vores vælgere. Vi vil have en sober valgkamp, og så må tiden vise, hvordan det spiller ud. Vi overlader valgforbund til de lokale, for det er dem derude, der ved, hvem de skal indgå valgforbund med. Alle partierne er vores konkurrenter, og vores satsningsområder er integration, ældre, børn og unge.”
Poul Lindholm Nielsen, partisekretær for Dansk Folkeparti

Skriv hvad du søger