Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2009

Virksomhederne holder fast ved jobcentrene

Trods finanskrisen fortsætter samarbejdet mellem både private og offentlige virksomheder og jobcentrene. Det viser en ny meningsmåling fra CABI

Over halvdelen af virksomhederne samarbejdede inden finanskrisen med jobcentrene om praktik, arbejdsprøvning og andre ordninger for ledige. Og ni ud af ti gør det fortsat, selv om finanskrisen siden har ramt virksomhederne hårdt. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Capacent for Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats (CABI).

Meningsmålingen er foretaget i april og maj blandt 403 personaleansvarlige ledere på et repræsentativt udsnit af private såvel som offentlige danske virksomheder. Ifølge Carsten Kjærgaard, der er konsulent hos CABI og ansvarlig for meningsmålingen, er det et overraskende højt antal virksomheder, der holder samarbejdet med jobcentrene ved lige midt i finanskrisen.

– Det må opfattes som en anerkendelse af jobcentrene, at så mange virksomheder fastholder samarbejdet på et tidspunkt, hvor alt overflødigt ellers skæres væk. De vil ikke undvære jobcentrene, blandt andet fordi mange af dem forventer god hjælp her, når der efter krisen igen bliver kamp om arbejdskraften, siger Carsten Kjærgaard. Og de virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, er blevet ramt af finanskrisen. Hele 37 procent har fyret medarbejdere inden for det seneste halve år – 16 procent har endda fyret mere end ti procent af alle medarbejdere.

Skriv hvad du søger