Byrådsmedlem Kaj V. Hansen, Roskilde Kommune. Foto: Sif Meincke
Byrådsmedlem Kaj V. Hansen, Roskilde Kommune. Foto: Sif Meincke
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2009

Det handler om at være der selv

Det er vigtigt at være der selv, når man som politiker er medansvarlig for, at vandforsyningen virker, så 80.000 støvede mennesker kan slukke tømmermændene. Hver dag i løbet af Roskilde Festival cykler Kaj V. Hansen ud til festivalen, hvor han er teknik- og miljøudvalgets lange arm
tekst Janus Valsted og Heidi Bjerg Gregersen

Hvert år fordobles størrelsen af Roskilde by i en uge, når Roskilde Festival med Orange Scene som flagskib sejler ind på dyrskuepladsen og holder abefest. Det stiller store krav til de ansvarlige om sikkerhed, vandforsyning og renligholdelse – et ansvar, som ikke kun tilfalder festivalens ledelse, men også politikerne i Roskilde Byråd. En af disse er Kaj V. Hansen (S), som i femten år har haft sin gang som politiker på festivalen. Han sidder i teknik- og miljøudvalget og har som sådan et medansvar for de fysiske rammer om festivalen.

– Selv om jeg synes, at jeg kender festivalen, så viser det sig, at den forandrer sig fra år til år. Der er altid noget nyt at se på. Og forandringerne sker primært inden for de fysiske rammer. På festivalens område er der en grusgrav, og hvert år flytter den tættere og tættere på området med scenerne. I år har den taget en ordentlig bid af det nære campingområde, så man har måttet rykke ud til siderne, ligesom man har måttet lukke to store indgange fra syd ind til festivalpladsen. Selvom området bliver reetableret og brugbart igen om nogle år, så er det et problem her og nu, forklarer Kaj V. Hansen.

Et af problemerne ved at lukke de to veje er, at det er vigtigt med gode flugtveje ved en eventuel krisesituation. Derfor har man kompenseret ved at udbygge udgangene på vestsiden af festivalpladsen.

Skriv hvad du søger