Foto: Jan Djenner / Scanpix
Foto: Jan Djenner / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2009

Nyt debatforum om innovation i det offentlige

Over 200 forslag til fremtidens innovationsinvesteringer præsenteres lige nu på nyt debatforum på internettet. Kommuner kan frem til juli give deres bud på, hvilke forslag der er mest behov for at poste penge i
tekst Iben Friholt

På sitet bedreinnovation.dk kan kommuner, regioner, forskere og andre interesserede frem til 1. juli kommentere på over 200 forslag til innovationsinvesteringer inden for alt lige fra klima og energi til robotter i plejesektoren. Ved at deltage i debatten kan kommunerne være med til at præge, hvilke innovationsprojekter der får del i de 900 millioner kroner, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har afsat på området de næste tre år.

– Indtil videre har sitet haft knap 6.000 unikke brugere, og der kommer gennemsnitligt tre til fire debatindlæg hver dag. Offentlig innovation og service er meget debatteret på sitet. Her er det især emner som digital forvaltning, robotter og offentlig-private samarbejder, folk kommer med indlæg om, fortæller fuldmægtig ved Forsknings- og Innovationsstyrelsen Joakim Quistorff-Refn.

En af de kommuner, der var først på tasterne efter sitet, gik i luften sidst i april. Det var Gentofte Kommune. Kommunaldirektør Jan Nilsen har været inde og kommentere på et forslag om velfærdsteknologi.

– Hvis man ser på rekrutteringssituationen på længere sigt, bliver ældreområdet helt klart nødlidende. Ikke fordi vi mangler ressourcer, men hænder. Derfor kommenterede jeg på et forslag om at satse på velfærdsteknologi. Det er vigtigt at have velfærdsteknologiske portaler, hvor kommunerne nemt kan gå ind og blive be- eller afkræftet i nogle af de tanker, de gør sig om nye måder at arbejde på, så vi prioriterer forslaget om at lave virksomhedsportaler inden for velfærdsområdet som nummer ét, siger Jan Nielsen.

Forslaget om en virksomheds-portal er én blandt fire forslag inden for emnet velfærdsteknologi på bedreinnovation.dk og skal hjælpe kommuner med at vælge den rigtige teknologi, hvis de vil indføre velfærdstek-nologiske løsninger – for eksem-pel i forbindelse med opførelsen af et nyt plejehjem.Greve Kommune har også været aktiv i debatten og har kommenteret på et forslag til håndtering af ekstreme regnmængder under temaet klima og energi.

Alle indlæg på sitet bliver læst og vil indgå i den endelige vurdering af, hvilke innovationsprojekter der får del i de 900 millioner, der i januar og februar bliver fordelt. <

Bedreinnovation.dk
Sitet er åbent for input fra alle med interesse for innovation og teknologiudvikling og lægger op til debat om innovationsinvesteringer indenfor følgende fem temaer: Klima & energi, Produktion & teknologi, Service & offentlig innovation, Sundhed & fødevarer og Vækst & læring.

Deltag i debatten på www.bedreinnovation.dk

Skriv hvad du søger