Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2009

Misligholdelse belønnes

tekst Mads Schmidt Eriksen, tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Nordborg

Der er i medierne kommet en løftet pegefinger fra den borgerlige tænketank Cepos.

Der er tit og ofte, jeg ikke synes, de har ret, men i dette tilfælde her, hvor kommunerne skal have ca. fem milliarder kroner mere fra staten for at dække det sløseri og den forkerte prioritering af de kommunale midler, der er foregået i de seneste mange år, er jeg enig med Cepos.

Her er det, det kommer ind, at kommunerne faktisk bliver belønnet for den misligholdelse, der er sket på de kommunale bygninger og veje.

Det må være svært at kapere for de kommuner, der har haft deres ting i orden, og jeg kan ikke undgå at nævne den tidligere kommune Nordborg med ca. 14.000 indbyggere: Næsten alt er i orden: skoler, børnehaver, idræt, biblioteker, ældrecentre og store dele af kloaksystemet. Så det er intet under, at man kan harmes over – særlig de dårlige politikeres – forkerte og prestigebetonede pengeforbrug.

LÆS OGSÅ Folkeskolen har behov for retningslinjer nu

Nu ser det ud til, at man igen prioriterer ganske forkert, idet alt skal samles omkring ordet klima og CO2. Fuldstændigt forkert. CO2 er et fortærsket ord, der ingen betydning har. Man kan koncentrere sig om energispareforanstaltninger. Alt det andet er der intet hold i.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Misligholdelse belønnes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger