Foto: Morten Melhede / Scanpix
Foto: Morten Melhede / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2009

Fabrin: Det har været en kamp op ad bakke

Finansieringen af maden til børn i daginstitutionerne har været et hedt og omdiskuteret emne mellem kommuner og regeringen i et års tid. Efter økonomiforhandlingerne i fjor manglede der pludselig 370 millioner kroner. Et beløb som kommer på forhandlingsbordet i år
tekst Rudi Holm

35 kroner pr. måltid mad. Det var, hvad regeringen fortalte offentligheden, at der ville være til hvert måltid mad, da den vedtog, at der skulle indføres en madordning i landets daginstitutioner fra årsskiftet. Men ved forhandlingsbordet i fjor i Finansministeriet blev kommunernes forhandlere mødt med helt andre tal.

– Regeringen tilbød os, at vi kunne forhøje taksterne med to procent. Det svarer til, at det hele skulle kunne finansieres inden for 14 kroner pr. måltid mad. Vi fik kæmpet os opad procent for procent, til vi fik en forhøjelse på fem procent. Men vi vidste jo godt, at også det tal ville være smalt for mange kommuner, siger KL’s formand Erik Fabrin (V).

Han fortæller, at slaget om madordningen har været en kamp op ad bakke fra start. Regeringen har set stort på de normale spilleregler mellem kommuner og regering.

Skriv hvad du søger