Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2009

Ud under åben himmel

Familieaktiviteter i naturen som lørdagens dragetur er en effektiv måde at få ledige ud at røre sig. Her kan hele familien være med, og så er det gratis. Det er erfaringen fra Vordingborg Kommune, som målrettet hjælper ledige og kontanthjælpsmodtagere i gang med en sundere livsstil

Skattejagt med gps, sund madlavning, familiesvømning, gratis fitness og ture i naturen. Det er blot et lille udpluk af de mange tilbud, som skal hjælpe ledige og kontanthjælpsmodtagere med børn i gang med en sundere livsstil i Vordingborg. Blandt de mange tilbud er familieaktiviteter i naturen blandt de mest populære.

– Man får et sanseboom ude i naturen, som gør, at man får lyst til at komme igen. Man mærker vinden i ansigtet og ser, at nu er det blevet forår. Mange undersøgelser viser, at det er godt for vores mentale sundhed at komme ud i naturen. Samtidig er naturen er et sted, hvor hele familien kan være med, så man ikke behøver få børnene passet, mens man får rørt sig. Og så er det gratis, hvilket er vigtigt for målgruppen, fortæller Dorrit Guttman, der er leder af projektet Grib chancen.

Grib chancen er en del af samarbejdsprojektet Lighed i sundhed mellem Sundhedsstyrelsen og seks modelkommuner. Projektet er målrettet borgere, som er tilknyttet jobcentret, og som har børn eller børnebørn. Alle tilbydes tre sundhedssamtaler og mulighed for at deltage i kommunens familieaktiviteter, eller at kommunen helt eller delvist betaler et kontingent til en forening eller idrætsklub i et halvt år.

Skriv hvad du søger