Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2009

Mere tillid – mindre magt

Allerød er godt på vej til at realisere en organisation, hvor politikerne arbejder i projekter, og medarbejderne kommer mere til fadet. Det betyder, at kommunen, som i dag hører til blandt de mindste, på sigt vil kunne klare sig med kun to i direktionen
tekst Sidsel Boye

Når Allerøds kommunaldirektør Peter Funder skal fortælle om kommunens nye flade organisationsmodel, lægger han gerne ud med en rundvisning i det forholdsvis nyindrettede rådhus. For ham er rådhusrammerne som et billede på de værdier, som organisationen gerne vil identificeres med. Nemlig at den er åben, professionelt imødekommende og troværdig.

Den borgervendte del af bygningen er et stort højloftet rum, som indeholder både jobcenter, borgerservice, samtalerum og byrådssal. Det betyder, at borgere, der kommer i borgerservice for at tale med en af medarbejderne, kan fordrive ventetiden i borgmesterens stol eller sætte sig bag et af de øvrige navneskilte på de øvrige politiker-pladser.

Bygningerne husede tidligere elektronikvirksomheden Crimp, og dengang kørte der trucker rundt i rummet, som i dag er indrettet til borgerbetjening, udstillinger og byrådsmøder. Når der hverken er gang i det borgervendte eller byrådsmøder, kan det store rum lynhurtigt organiseres om til borgermøder, foredragssal eller morgensang for medarbejderne.

Skriv hvad du søger