Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2009

Analyse: En tilstandsrapport på din kommunale topchef

Antallet af kommunale topchefer faldt fra omkring 1.300 til 500 i de 98 nye kommuner, og samtlige kommunale ledere stod på tærsklen til en ny epoke. Det er baggrunden for, at vi som chefforeninger ønskede en analyse af vores medlemmer efter kommunalreformen
tekst Jens Chr. Birch, Michael Jentsch, Ole Pass og Per B. Christensen

Han er mand, omkring 53 år, har været ansat i amt eller kommune i 22 år, er stabil, ønsker at blive i sit job, tror helhjertet på det danske kommunale system, er lidt skeptisk hvad angår skattestop, arbejder loyalt og hurtigt for at sikre politiske beslutninger og holder sig orienteret om politiske strømninger, går op i at pengene bliver udnyttet bedst muligt, ønsker at være den samlende person, der begejstrer og motiverer og går ikke synderligt op i gammeldags regler og rutiner.

En kontaktannonce? Nej. Dette er såmænd billedet af den gennemsnitlige topchef i en dansk kommune anno 2009. Tegnet i en rapport (Kommunernes administrative lederskab efter kommunalreformen af lektor, ph.d. Morten Balle Hansen, Syddansk Universitet) på baggrund af en større spørgeskemaundersøgelse blandt landets kommunale topchefer.

Kommunalreformen medførte meget store ændringer i kommunernes organisation og ledelse. Faktisk har vi aldrig før i kommunernes historie oplevet så omfattende ændringer. Derfor ønskede vi et billede af vores kollektive profil. En tilstandsrapport på den kommunale topchef. Og vi kan konstatere, at fundamentet er ekstremt solidt og stabilt, men der er et par udfordringer, vi skal have gjort noget ved.

Skriv hvad du søger