Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2009

Stor forskel i prisen på børnepasning

Prisen for at få passet børn i en aldersintegreret institution svinger med 10.000 kroner fra landets dyreste til billigste kommune

15.240 i landets billigste kommune. 24.960 i den dyreste. Det er, hvad forældrene må slippe for at få et barn mellem tre og fem år passet i en aldersintegreret institution. Der er med andre ord en spændvidde på knap 10.000 kroner fra landets dyreste kommune til landets billigste kommune. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ærø Kommune er med 24.960 kroner landets dyreste sted at få passet de tre-fem-årige. Formand for Kultur- og Socialudvalget, Hans Jepsen Albertsen (V), giver kommunens høje serviceniveau skylden.

– Vi er dyrest, det kan vi jo læse ud af tallene. Men vi har en rigtig høj service, og det har vi valgt. Det er ikke kroner og ører, der er afgørende. Der er kort til institutionerne og god normering. Den høje service berettiger, at vi har en højere betaling for ydelserne. Vi synes, at det er vigtigt netop at have en høj service på børneområdet i et yderområde som Ærø for at kunne tiltrække nye borgere, siger Hans Jepsen Albertsen.

Skriv hvad du søger