Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2009

Vi skal ikke være håndsky

De fire formænd for de kommunale chefforeninger mødtes til en debat om ”kampen om kvalitetsdagsordenen”
tekst Tom Ekeroth

– En rød tråd i kvalitetsarbejdet er hele diskussionen om forventningsafstemningen. Vi bliver nødt til at arbejde med, hvad borgerne kan forvente og måske navnlig ikke forvente. Brugerundersøgelser kan blive et godt værktøj til at afstemme forventningerne, og det hjælper os til at fokusere på – ikke den lille del af befolkningen, som sætter utilfredshedsdagsordenen, men de mange der er tilfredse, sagde formanden for Kommunaldirektørforeningen, Jens Chr. Birch. Formanden for Børne- og Kulturcheferne, Per B. Christensen, lancerede i sit indlæg en kommunal katekismus.

– Vi skal lade være med at være håndsky i forhold til samarbejde med staten. Vi skal lade dem komme ind i maskinrummet, og hvis de får medansvar, så er det måske ikke så skidt endda. Jeg synes, det er skidt, at det ikke var os, der fandt på det med kvalitetsrapporterne, så havde vi undgået de børnesygdomme, der er ved dem på skoleområdet fra starten. Lad os få en kvalitetsrapport på dagområdet, som der lægges op til, på uddannelse til alle og også gerne på sårbare børn og unge, så kan vi måske undgå akkreditering og alt det andet, som Karen Jespersen ønsker, sagde Per B. Christensen og tilføjede:

– Vi skal arbejde med viden, der virker. Vi skal have AKF og SFI til at kigge os over skulderen, så vi kan videndele på tværs af kommuner og sektorer. Den tid er forbi, hvor det var sådan, at når man have et projekt i Slagelse, så skulle man i hvert fald ikke vælge den metode i Næstved. Tiden er kommet til, at hvis vores nabokommune laver noget fornuftigt, så skal vi overveje at gøre det i vores kommune også.

Skriv hvad du søger