Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2009

Vi har overtaget kvalitetsdagordenen

Det fælleskommunale kvalitetsprojekt er en succes, som 94 ud af 98 kommuner er med i. I sidste uge blev der gjort status og kigget fremad. Nu skal projektet på politikernes dagsorden, så det ikke ender som et embedsmandsprojekt
tekst Tom Ekeroth

Kommunerne har overtaget kvalitetsdagsordenen, mens selve kvalitetsreformen er smuldret. Resultaterne i Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt viser, at kommunerne kan nå langt med videndeling, erfaringsudveksling og samarbejde. Det giver ikke kun inspiration. Det giver bedre løsninger og bedre resultater i den enkelte kommune, hedder det i indledningsteksten til det konsensuspapir, der sidste fredag blev præsenteret for deltagerne i Kvalitetskonferencen på Hotel Radisson i København.

Papiret beskriver de seks temaer, som dækker de 18 kvalitetsprojekter. Det er ledelse, styring, attraktive arbejdspladser, kvalitet, dokumentation og forenkling.

På konferencen blev der gjort status og udstukket perspektiver for det fremtidige arbejde blandt andet gennem fem afstemninger.

Skriv hvad du søger