Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2009

Beskæftigelsesindsatsen har gode odds

Kommunerne er klar til at blive målt på, hvor mange ledige, der kommer i job eller uddannelse. Og borgmester Erik Nielsen (S), formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, tror på et godt samarbejde med alle parter, når loven om det nye enstrengede kommunale beskæftigelsessystem om kort tid vedtages i Folketinget

I den bedste af alle verdener kunne det vel have været en fordel, at det nye enstrengede kommunale beskæftigelsessystem havde været veletableret, inden det skulle til at håndtere stigende ledighed og massefyringer.

Men formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Erik Nielsen (S), er ikke bekymret for, at de sidste 77 af i alt 91 enstrengede jobcentre skal få startvanskeligheder.

– De fleste statslige og kommunale beskæftigelsesmedarbejdere har jo været med i mange år. I min egen kommune Rødovre har vi i øvrigt altid inviteret de statslige medarbejdere med, hvis der har været arrangementer for vore egne. Aktuelt kan jeg sige, at vi også i Rødovre laver en form for to dages konference for de to grupper. Jeg kan godt lide, når der er overnatning på, for det betyder, at man får noget tid til at snakke sammen uden for programmet, siger Erik Nielsen.

Skriv hvad du søger