Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2009

Partnerskab skal give Køge vandet tilbage

Kommunen og et Realdania-selskab skal sammen skabe rammerne og det praktiske forarbejde til et enestående stykke byudvikling. De to er sideordnede partnere med lige indflydelse i projektet, der skal give borgere en ny bydel og almindelige mennesker havudsigt
tekst Tom Ekeroth

Man kan se på lyset og toppen af masterne, at der er vand, men der er intet gæstfrit ved stationsområdet. Intet, der fortæller, at her, 38 minutter fra København, ligger en levende købstad. Men så åbner byen sig også med et torv, der i særklasse kan konkurrere med pladser i Danmark og resten af Europa.

Køge er en smuk by, når man kommer ind i den, en by, der vender ryggen til vandet. Det er den ikke ene om i Danmark, men nu skal det ændres. Der skal to til at skabe forandringen, partnerskabet mellem Køge Kommune og Realdania Arealudvikling, der i de næste tyve år skal forandre tre områder i byen og binde dens gode dele sammen.

Partnerskabet er udsædvanligt, men det er tidshorisonten også. Køge vil skynde sig langsomt, og på sin vis er det torvets skyld.

Skriv hvad du søger