Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2009

Nyt rejsehold får sygemeldte i job

Arbejdsskadestyrelsens nye Rejsehold arbejder tæt sammen med kommunerne om at forkorte ventetiden i sager om arbejdsskader. Rundbordssamtaler og hurtige afgørelser får flere sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet

Er man sygemeldt i mere end 12 uger på grund af en arbejdsskade, stiger risikoen for at ryge ud af arbejdsmarkedet betydeligt. For at forkorte ventetiden rykker Arbejdsskadestyrelsens nye Rejsehold ud i kommunerne og efter en rundbordssamtale træffer de på stedet en afgørelse, der giver den sygemeldte en hurtig afklaring af sagen.

– Det er banebrydende, når to så store systemer kan arbejde sammen. Borgerne føler, at alle er samlet om at finde den bedste løsning i deres sag. Samtalen varer måske blot en time, men det gør en kæmpe forskel. Ofte når vi længere på en time, end vi normalt når på to måneder, siger rådgiver Charlotte Aastrand, der har haft besøg af Rejseholdet i Jobcenter Greve.

Rejseholdet er en del af Arbejdsskadestyrelsens Fastholdelsescenter og har eksisteret siden februar 2008. I begyndelsen som et forsøg med 10 kommuner, men siden efteråret 2008 som et tilbud til alle kommuner.

Skriv hvad du søger