Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2009

Sms fra kloakken når rotten er i fælden

En ny intelligent rottefælde går sin sejrsgang i de danske kloakker. Fælden spidder rotterne, skyller dem væk og sender en elektronisk besked. 28 kommuner har købt fælden, og begejstringen for den er stor
tekst Rudi Holm

Millioner af rotter myldrer rundt i det danske kloaksystem. Rotter som i de senere år er blevet mere og mere resistente over for gift. Men nu har en lang række danske kommuner taget et nyt, effektivt og mere intelligent våben i anvendelse i kampen mod den stigende rotteplage. Det drejer sig om en elektronisk rottefælde, der helt bogstaveligt spidder rotterne til døde.

– Vi købte for nylig 10 fælder. Og de har allerede bevist deres værd. En af de første stillede vi op i kloakken ved et enfamilieshus i et villakvarter, og i løbet af 10 dage var 56 rotter gået i fælden, fortæller medlem af teknik- og forsyningsudvalget i Hedensted Kommune Kurt Lundsgaard (S).

Rottefælden, der er opfundet i Danmark, placeres direkte i kloakrøret. Når en rotte passerer fælden udløser rottens bevægelser og kropsvarme via sensorer et bundt af spyd, der dræber rotten. Spyddene trækkes efterfølgende tilbage. Den døde rotte skylles ud med kloakvandet, og fælden er igen funktionsklar.

Skriv hvad du søger