Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 35 / 2008

Tønder har 600 ideer i luften

Medarbejderobligationer, fælles udflugter, musik-band, personaleforening, jagtklub og slikskåle. Det er nogle af de mange ideer, der er kommet ud af nogle måneders pingpong på alle Tønder Kommunes arbejdspladser. Ideerne er samlet i et katalog, der skal være med til at udvikle fælles kultur og trivsel
tekst Sidsel Boye

Der er sat 300.000 kroner af til at etablere en fælles personaleforening for alle kommunalt ansatte. Og så er der en samlet pakke med klassiske personalegoder på vej, som gerne skulle blive klar til præsentation på en messe i slutningen af januar.

Det er det første konkrete resultat af en proces, der blev sat i gang på samtlige Tønder Kommunes arbejdspladser i foråret. Målet var at få alle medarbejderne til at komme med gode ideer, der kan skabe trivsel og fællesskab i jobbet.

Det kom der 600 ideer ud af. Nogle store og nogle mindre. Nogle med et centralt perspektiv, og nogle med et mere lokalt. Nogle af ideerne er lige til at sætte i værk. Det gælder blandt andet forslaget om at få en slikskål på kontoret. Andre kræver måske lidt mere forarbejde, som nu forslaget til at danne en kollegial jagtforening og lave fælles virksomhedsudflugter. Foreløbig er alle ideerne samlet i et katalog. Nogle initiativer er indstillede til at blive gennemført centralt. Andre ligger som inspirationer, som de enkelte arbejdspladser selv kan plukke i.

Skriv hvad du søger