Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 32 / 2008

Lolland-falster opruster til broprojektet

Allerede nu har Lolland-Falster mangel på arbejdskraft, og med det kommende broprojekt over Femernbælt kan der blive behov for at importere arbejdskraft sydfra

Situationen på det lolland-falsterske arbejdsmarked er præget af mangel på arbejdskraft, og det kan i forbindelse med det store Femernbælt-broprojekt udvikle sig til en permanent mangel på især uddannet arbejdskraft. Det viser en analyse fra konsulentfirmaet New Insight, og med den som udgangspunkt er især Lolland Kommune men også naboen Guldborgsund i gang med at ruste sig selv og det lokale erhvervsliv til at rekruttere, huse og fastholde og servicere udenlandsk arbejdskraft.

Det er nye toner fra en landsdel, hvorfra der i mange år overvejende er kommet budskaber om virksomhedslukninger, tab af arbejdspladser og generel deroute.

Lolland-Falster er blevet ramt af den generelle højkonjunktur i Danmark, og beskæftigelsen er i årene 2005-07 steget med fire procent eller små 2.000. I dag bor der 51.000 beskæftigede på de to øer, hvor der tilsammen kun er 46.585 arbejdspladser. Forskellen skyldes, at omkring 4.500 pendler på arbejde i andre byer – for eksempel København.

Skriv hvad du søger