Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 24 / 2008

Netværk nurser ledelsen

Skolelederne netværker. Det samme gør børnehavelederne og lederne på bibliotekerne i Favrskov Kommune. Det handler om dialog, ledelse og videndeling, der kan gøre en forskel i hverdagen
tekst Dorthe Lerche
Bibliotekerne i Favrskov Kommune har været hurtige til at erkende den nye virkelighed med en sammenlagt kommune, og lederne fra Hammel/Ulstrup, Hadsten og Hinnerup satte sig hurtigt sammen, før kommunen blev til.

Penge fra Biblioteksstyrelsen til et udviklingsprojekt hjalp også den proces godt på vej, siger Tine Rydahl Vestergaard, der er leder af Hinnerup Bibliotek & Kulturhus:

– Vi kom på en uges ophold hos hinanden og etablerede formaliserede netværk mellem de enkelte medarbejdergrupper. Eksempelvis fik børnebibliotekarerne nu pludselig kolleger, og det har kun været med til at højne vores horisont og givet os luft under vingerne. Vi tænker ikke længere mit bibliotek, men Favrskovbibliotekerne og fokuserer på, hvor vi kan yde service på tværs.

De tre ledere af bibliotekerne mødes fast hver 14. dag. Og de har også faste møder med chefen for Fritid, Kultur og Lokalsamfund, der er chef for dem. Tine Rydahl Vestergaard understreger, at det er afgørende at prioritere møderne.

Skriv hvad du søger