Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2008

På samtale-cykel byen rundt

Plejecentret Bryggergården i København har investeret i en to-personers cykel. Så kan de mindre mobile beboere komme omkring i byen til de gode, gamle, kendte steder, næsten som de altid har gjort
tekst Sidsel Boye

Plejecentret Bryggergården og sosu-assistent Morten Olsen havde haft en to-personers cykel stående på deres ønskeseddel i mange år, før det endelig for fire år siden lykkedes at få plads til den på budgettet.

I dag er cyklen, en såkaldt Hean-cykel, et væsentligt aktiv i hverdagen og et perfekt transportmiddel for plejecentret, som ligger på Vesterbro i København.

Køretøjet, som har hjælpemotor, styres og bremses af føreren i venstre side – ligesom i en bil. Det har drejesæde, som gør det let at komme af og på, og fodbøjler til passageren, som også må træde i pedalerne under turen. Cyklen er bagpå forsynet med både holder til stok og til rollator, og foran i cykelkurven er der plads til en udflugtsøl til passageren og en sodavand til styrmanden. Denne solskinsfredag er det en af beboerne, Connie Alice Østerbye Petersen, der stiller op til fotografering og en lille prøvetur med cyklen.

Skriv hvad du søger