Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2008

Flere vil outsource løn og lokale it-opgaver

Kommunerne har tidligt set mulighederne for effektiviseringsgevinster ved at outsource deres lønadministration og administrative systemer, siger KMD-direktør Lars Monrad-Gylling

Omkring ti kommuner menes at være på vej til at outsource hele deres lønadministration til KMD eller andre aktører på markedet. Allerede tilbage i november 2005 overlod Københavns Kommune sin lønadministration til KMD, som på nuværende tidspunkt har samlet lønadministration for over 100.000 medarbejdere, hvoraf den overvejende del er kommunale.

KMD varetager nu fire kommuners lønadministration helt, og yderligere har 20 kommuner købt delvis outsourcing af lønadministrationen i form af periodisk hjælp til håndtering af ferie, fravær, pension eller andre opgaver. Hertil kommer, at Århus Kommune har besluttet at outsource sin lønadministration fra 2010.

– Kommunerne har tidligt set mulighederne for at indhente effektiviseringsgevinster ved  at outsource lønadministrationen, og det er en tendens, som er i vækst og vil accelerere i de kommende år, siger KMD’s administrerende direktør Lars Monrad-Gylling.

Skriv hvad du søger