Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2008

Kommunerne betaler regningen

Randers Kommune skal stoppe planlagte anlægsprojekter for 117 millioner kroner for ikke at få hug af Lars Løkkes økse. Det går blandt andet ud over en skole med særdeles utidssvarende toiletforhold
tekst Rudi Holm

For nylig måtte Randers Kommune punge nogle millioner kroner ud for staten, for at borgerne i Lem kunne komme med bussen. En buslomme var påkrævet på grund af de trafikale forhold i landsbyen, men i Vejdirektoratet var der ikke umiddelbart vilje eller midler til at løse sagen, selv om det er et statsligt ansvarsområde. Og så betalte Randers Kommune.

– I Vejdirektoratet var de ligeglade med, at der stod nogle mennesker i Lem og ikke kunne komme med bussen. Derfor valgte vi at lægge pengene ud, men det er ikke rimeligt. Det er et meget godt eksempel på, hvordan staten flygter fra sit ansvar og lader kommunerne betale regningen, siger Randers’ borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S).

Han er som mange andre danske kommunalpolitikere rasende over, at regeringen på det seneste har truet med en økonomisk straf, hvis kommunerne overskrider anlægsbudgetterne eller serviceudgifterne, når den samme regering samtidig træffer beslutninger, som har store økonomiske konsekvenser for kommunerne.

Skriv hvad du søger