Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2008

Da taget ramte anlægsloftet

Regeringens indgreb over for kommunernes anlægsudgifter rammer tilfældigt og gør det umuligt for kommunerne at planlægge. Sådan lyder det landet over fra vrede og frustrerede borgmestre. I Brøndby Strand ramte anlægsloftet juniorsejlerne. De står nu tilbage med et klubhus uden tag
tekst Rudi Holm

På havnen i Brøndby Strand står juniorsejlernes klubhus med blafrende presenninger på taget som en slags symbol på det anlægsloft, som regeringen med tilbagevirkende kraft præsenterede kommunerne for i sit finanslovforslag.

I sikker forvisning om, at et hårdt tiltrængt nyt tag var indregnet i Brøndby Kommunes budget for i år, pillede medlemmerne af sejlklubben for nogle måneder siden det gamle nedslidte tag af klubhuset. Medlemmerne sparede dermed den offentlige kasse for en udgift. Men så fremlagde regeringen sin nye finanslov, som indebar en straffesanktion over for kommunerne. Og nu står juniorsejlerne i Brøndby Strand tilbage med et klubhus uden tag, og ingen kan fortælle dem, hvornår det nye bliver lagt på.

– Med regeringens beslutning var vi nødt til med øjeblikkelig virkning at stoppe alle anlægsprojekter i kommunen. Alligevel står vi med en overskridelse på dette års anlægsbudget på fire millioner kroner. Det skyldes, at vi satte en masse anlæg i gang i slutningen af 2007 og har en overførsel fra i fjor på 137 millioner kroner, fortæller Brøndbys borgmester, Ib Terp (S).

Skriv hvad du søger