Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2008

Vi har ikke tiden

tekst pædagog Anna Sørensen, Tvillingernes Kvarter, Esbjerg

”Men spørgsmålet er, om nogen af de utilpassede unge er uden for kommunernes rækkevidde”. ”Uden for pædagogisk rækkevidde” bruges stadig oftere om  utilpassede unge.

Hvad skal man egentlig forstå ved det? Uden for vi andres/ samfundets rækkevidde, vi voksne der har ansvaret for, at alle unge/alle samfundets borgere får den støtte og hjælp, de har brug for? Det kan da ikke passe, skal de pågældende så spærres inde på livstid, hvis de er umulige at nå?

Det vil altid være et spørgsmål, om vi i hele samfundet er gode nok til at give den fornødne støtte. Det er os, der ikke slår til, hvis problemerne ikke løses. Selvfølgelig kan alle mennesker nås, ikke mindst børn og unge.

Må jeg minde om, at vi er rigtig  mange, der gennem årene har peget på faren ved at spare på normeringen i vuggestuer, børnehaver, skoler, lukke fritidsklubber og fritidshjem og ændre dem til SFO, nedsætte alderen for børn i SFO til og med 3.klasse, ødelægge SFO-tilbuddene med heldagsskoler til klokken 14, så SFO bliver urimelig dyrt i forhold til tilbuddet, og forældre derfor vælger at udmelde børn også i de små klasser.

LÆS OGSÅ Ildsjæle skaffer job
FOR ABONNENTER

For eksempel i børnehaver har vi alle muligheder for at vende en negativ social arv eller en uheldig udvikling, vi kan godt se på problemerne og løsningsmuligheder, men vi har ikke tiden!

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vi har ikke tiden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger