Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2008

Danske dagtilbud i verdensklasse

OECD-eksperten John Bennett er begejstret for Danmarks måde at håndtere dagtilbudområdet. I gør det rigtig godt. Formentlig har I det bedste system i verden, lød hans budskab på KL’s Børnetopmøde
tekst Rudi Holm

Danmark får topkarakter, når børneliv og dagtilbud vurderes i et internationalt perspektiv. Det fortalte ireren John Bennett, leder af OECD’s undersøgelser på dagtilbudområdet, på KL’s Børnetopmøde i Århus i sidste uge.

Han stillede selv det retoriske spørgsmål: Skal Danmark bevare den danske vej – og svaret var et rungende ja. – Ligesom sloganet i Carlsberg-reklamen, ”It’s probably the best beer in the world”, må jeg sige, at I kan sige det samme om det danske system.

Det er formentlig det bedste i verden, pointerede John Bennett over for de over 1.100 mødedeltagere. Sammen med OECD-eksperterne har han analyseret fem aspekter af børnepolitikken – det økonomiske, det sociale, det uddannelsesmæssige, det politiske og børns trivsel – og på alle fem områder ligger Danmark meget højt. Især viser OECD-undersøgelsen, at Danmark er i særklasse på det sociale aspekt.

Skriv hvad du søger