Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2008

SSP slukker brande før de tændes

Landet over har unge med indvandrerbaggrund stukket ild til biler, containere og bygninger, men i Høje-Taastrup er det lykkedes at foregribe urolighederne
tekst Lene Bidstrup

Vrede unge i brændende gader blev pludselig et hverdagssyn i store dele af landet, da unge med indvandrerbaggrund valgte at udtrykke deres frustration på voldsom vis ved at sætte ild til biler, containere, skoler og daginstitutioner. Værst stod det til på Nørrebro og i Københavns Vestegn, men i Høje-Taastrup Kommune har det forebyggende arbejde med utilpassede unge vist sig at bære frugt. I Københavns Vestegns Politikreds, som ombefatter 11 kommuner, er der blevet registreret 200 ildspåsættelser i tidsrummet fra onsdag d. 13. februar til torsdag d. 21. februar. Særlig travlt har politiet blandt andet haft i Ishøj, Gladsaxe, Brøndby, Albertslund og Herlev.

 – Vi har haft flest brande i Ishøj samlet set, men de mest voldsomme ting er sket i Gladsaxe, hvor Værebroskolen blev ramt, og i Ballerup, hvor der blevet sat ild til blandt andet rådhuset og handelsskolen, siger Ib Meng, chefpolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

Usædvanligt stille har der dog været i Høje Taastrup Kommune. Her har der kun været enkeltstående episoder, som ikke kan knyttes direkte til urolighederne i resten af landet. En af forklaringerne på det er, at Høje-Taastrup Kommune lægger stor vægt på det forebyggende arbejde i forhold til utilpassede børn og unge. Så snart de første uroligheder viste sig på Nørrebro, lagde SSP-koordinatorerne Jean-Jaques Royal og Kasper Pavar en slagplan for, hvordan de skulle foregribe optræk til ballade.

Skriv hvad du søger