Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2008

Gadeplan vinder de vilde pigers tillid

Voldelige overfald på tilfældige piger var i lang tid en fast fritidsbeskæftigelse for 19-årige Bahar Almassi. Nu har Gadeplans medarbejdere i Høje-Taastrup Kommune hjulpet hende tilbage på sporet og ud af kriminaliteten

– Michael er som en far for mig. Det må du godt skrive i din artikel, siger 19-årige Bahar Almassi og kigger kærligt drillende på Michael Bukhave Andersen, som er daglig leder for Gadeplan i Høje-Taastrup Kommune. Han har kendt Bahar Almassi i omkring fire år nu, og hun har haft en turbulent ungdom, hvor vold, tyveri og anden kriminalitet var faste elementer i hverdagen. Ifølge hende kan en stor del af æren for, at hun nu er kommet ud af den kriminelle løbebane, tilskrives Gadeplans medarbejdere, som laver opsøgende arbejde syv dage om ugen.

 – Første gang Gadeplan tog fat i mig, var jeg 15 år. Det var dengang, jeg gik rundt og troede, at jeg var en rigtig gangster. Det var med vold og røverier og sådan noget. Mest vold, for det var det, jeg var bedst til. Eller det vil sige, at jeg overfaldt kun dem, som jeg vidste, at jeg kunne tæve, siger Bahar Almassi og fortsætter:

 – Der var en gang, hvor jeg og to veninder var på Bakken. En fuld pige kom til at gå ind i min veninde, og så gav min veninde hende en knytnæve i hovedet. Min veninde blev smidt ud af vagterne, men hun pegede den fulde pige ud for os andre, og så gik vi bare løs på hende. Vi slog på alt, hvad der kunne slås på. Senere fandt jeg ud af, at det var min gode vens lillesøster.
Efter den episode blev Bahar Almassi anmeldt for vold, men hendes veninde, som var under 15 år, tog hele skylden.

Skriv hvad du søger