Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2008

Chris giver energi til sosu'er

Sundhedsguruen Chris MacDonald giver energi. Og det er der brug for i ældreplejen i Assens, hvis man vil bringe sygefraværet ned og gøre medarbejderne glade for deres arbejde. Kommunen er i gang med at opgradere medarbejdernes sundhed ud fra deres egne ønsker
tekst Ida Sass

Ret ryggen og undgå chokoladelageret i køkkenskabet. Sådan lyder nogle af de budskaber, der har printet sig ind i hukommelsen hos medarbejderne i ældreplejen i Assens. De har haft en aften med sundhedsguruen Chris MacDonald.

– Vi kender jo godt til alle de råd, han giver. Det giver energi at rette ryggen, og man bliver mere træt, hvis man hænger med næbet. Men det giver et ekstra skub til at holde sig sund i hverdagen, når man hører Chris MacDonald sige det med humor og energi, siger Tove Rasmussen, social- og sundhedshjælper i Assens Kommunale hjemmepleje.

En aften med sundhedsguruen var den gulerod, kommunen havde stillet medarbejderne i ældreplejen i udsigt, hvis de svarede på en lang række spørgsmål om deres fysiske og psykiske sundhed. 89 procent af de 850 medarbejdere har svaret, og det har givet sundhedsforvaltningen et godt grundlag for at vurdere, hvor der er behov for at gøre noget. Spørgeskemaerne er begyndelsen på en sundhedscertificering af ældreplejen i Assens.

Skriv hvad du søger