Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 37 / 2007

Fra bogorme til it-hajer

Medarbejdere på landets biblioteker er den seneste tid blevet undervist i borger.dk. Så nu kan man få svar på sine spørgsmål til det offentlige og vejledning til at bruge hjemmesiden, når man besøger biblioteket

Når man skal låne en bog på landets biblioteker, kan man nu også lige få hjælp til at søge boligsikring, melde flytning eller blive donor. Det er resultatet af en samarbejdsaftale mellem Biblioteksstyrelsen, Den Digitale Taskforce og It- og Telestyrelsen, der gør bibliotekerne til ambassadører for borger.dk.

Aftalen blev indgået sidste år, og nu er de første medarbejdere på bibliotekerne klar til at hjælpe borgerne med at navigere rundt på hjemmesiden. Ballerup er et af de biblioteker, hvor medarbejderne nu står klar til at hjælpe borgerne sikkert på vej i det digitale univers. Her har de ansatte været igennem et undervisningsforløb, der bød på overheads, opgaver og quizzer, og nu skal øvelserne byttes ud med borgernes virkelige problemstillinger.

Afdelingsleder på Ballerup Bibliotek Lone Jensen er glad for bibliotekets nye opgave, og hun tror på, at der er et behov.

Skriv hvad du søger