Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2007

Fejl i sager om ekstraudgifter

Kommunerne er ikke altid lige gode til at regne, når det handler om økonomisk støtte til familier med handicappede børn. En undersøgelse viser, at der i tre ud af fire sager er sket fejl

Der sker ofte fejl, når forældre med handicappede børn skal have penge af kommunen. Ifølge loven har de ret til at få kompensation for nogle af de udgifter, handicappet medfører. Men en undersøgelse fra Statsforvaltningen Nordjylland af sager fra fem kommuner viser, at beregningen ikke altid stemmer. I 37 af 49 undersøgte afgørelser er der truffet en forkert beslutning. Ifølge kontorchef i Statsforvaltningen Nordjylland, Frede Fisker, kunne mange af fejlene have været undgået.

– Systemet er bygget op på den måde, at kommunen en gang om året skal sætte sig ned sammen med forældrene og lave en prognose over, hvordan man forventer, at udgifterne bliver det næste år, siger han.

– Så ser man, hvad det nærmeste ottendedelsbeløb er. Dermed undgår man at skulle tage stilling til alle mulige situationer, som opstår i årets løb. Men det, vi ser, er, at kommunerne ofte ikke får afholdt samtaler eller ikke er særligt omhyggelige med dem. Der opstår alt for mange enkeltsituationer i årets løb, hvor man så skal til at regulere. 

Skriv hvad du søger