Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 31 / 2007

Ingen kommunale kroner i statslige veje

tekst Viceborgmester Jens Stenbæk (V), Holbæk, formand for KKR Sjælland

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, anbefalede lørdag den 29. september kommunal medfinansiering af strækningen Næstved-Rønnede. Det sker, efter at de 17 sjællandske kommuner lagde pres på staten i foråret med et fælles indspil til Infrastrukturkommissionen om nye vejinvesteringer på Sjælland. Infrastrukturkommissionen skal aflevere sit arbejde her i oktober måned.

Magnus Heunicke gør, ligesom andre af regionens folketingsmedlemmer, et flot stykke arbejde for at fremme de vejprojekter, som de 17 kommuner i Region Sjælland i foråret nåede til enighed om at anbefale Infrastrukturkommissionen.

Netop strækningen mellem Næstved og Rønnede var alle enige om haster. Men jeg er usikker på, hvor smart det er at foreslå kommunal finansiering af nye veje på strækninger, hvor ansvaret  entydigt er statsligt. Det kommunaløkonomiske råderum er i forvejen begrænset, og vi har mange anlægsopgaver på ventelisten. Skal vi til at investere i ”statsveje”, bliver der mindre til daginstitutioner og skoler.

Jeg forstår godt utålmodigheden hos Magnus Heunicke. Både den tidligere og nuværende regering har forsømt investering i vej og jernbane på Sjælland. Men hvis kommunerne skulle overtage finansieringen af alle de opgaver, som staten løser mangelfuldt, vil vi få mere end travlt. Men løsningen er at fastholde opbakningen til de 17 kommuners anbefaling og ikke give Infrastrukturkommissionen nye ideer om at flytte udgiften til statslige veje over på kommunerne.

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingen kommunale kroner i statslige veje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger