Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2007

Billigere lån til kommunerne

International obligationsudstedelse sikrer KommuneKredit en milliard euro. Kommunerne kan fortsat låne til lave renter

Lån penge til en billig rente. Det tilbud kan kommunerne fortsat få hos KommuneKredit, efter at en ny obligations-udstedelse har sikret kommunernes eget finansieringsselskab en milliard euro.

– Det betyder, at vi kan fortsætte med vores lave priser eller måske endda gøre det endnu billigere at låne hos os i fremtiden, siger administrerende direktør for KommuneKredit, Søren Høgenhaven. Udstedelsen er resultatet af en massiv markedsføring på det europæiske investormarked, og her har det danske kommunestyres rolle, ifølge Søren Høgen-haven, haft stor betydning. 

– Det danske kommunestyre har en stærk placering i og med, at mange ting er decentraliseret til kommuner og regioner, mens man har stærke centralstyrer mange steder i udlandet. Det betyder, at kommunerne udgør en meget større del af samfundsøkonomien i Danmark, siger han og påpeger samtidig, at det også virker overbevisende for udenlandske investorer, at de danske kommuner hæfter for hinanden. Såvel en lovændring som den finansielle krise har dog også spillet ind. En lovændring sidste år gjorde det nemlig muligt for KommuneKredit at udstede obligationer i større mængder.

Skriv hvad du søger