Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2007

Flere på introduktionsydelse forsørger sig selv

Flere udlændinge bliver i stand til at klare sig selv, mens de er på introduktionsydelse, viser en ny effektmåling fra Integrationsministeriet. I Høje-Taastrup og Slagelse Kommuner skyldes det blandt andet nye metoder

Hurtig handling giver resultater. En effektmåling fra Integrationsministeriet viser, at kommunerne er blevet bedre til at gøre personer på introduktionsydelser selvforsørgende, og Høje-Taastrup Kommune er en af de ti kommuner, der har størst succes. Det skyldes især projektet Jobexpress, som kommunen iværksatte for tre år siden, siger borgmester Michael Ziegler (V).

– I det øjeblik, nogen kommer ind af døren og vil have kontanthjælp, forsøger vi at finde et job til dem i stedet for. Det er den ekspresstanke, der har givet resultater, forklarer han. En af årsagerne til, at ekspresstanken fungerer, er, at medarbejderne på jobcentrene forsøger at manøvrere sig uden om eventuelle undskyldninger. Det har især hjulpet, at mange af medarbejderne selv har indvandrerbaggrund, og derfor er i stand til at argumentere over for undskyldninger, der for eksempel tager udgangspunkt i et vers i koranen.

Højdespringer
Slagelse Kommune er højdespringer i forhold til sidste års måling, og her har nye metoder også en stor del af æren. Den gamle Korsør Kommune satte blandt andet gang i et rengøringsprojekt, der henvendte sig til kvinder i matchgruppe 4, fortæller jobcenterchef Hans Erik Lund Rasmussen.

Skriv hvad du søger